Jachtschilderen en Gelshield osmosebehandeling

Jachtschilderen is niet alleen vakwerk. Het vereist ook de nodige kennis van chemische processen van plamuur, coating, verven en lakken. Van ééncomponentensystemen en tweecomponentensystemen. Het eindresultaat van schilderwerk en spuitwerk wordt grotendeels bepaald door ervaring. Oefening baart kunst. Naast het gebruik van professionele materialen spelen de omstandigheden waarin geschilderd of gespoten wordt een belangrijke rol. Op het Johan Friso Bedrijvenpark zijn de omstandigheden ideaal. De schilders beschikken over een nieuw complex van twee hallen waaronder een spuithal. Beide hallen zijn voorzien van de benodigde afzuig- en verwarmingsapparatuur om een hoogwaardig resultaat te bereiken. Naast alle lak-, schilder- en spuitwerk kunt u hier terecht voor gecertificeerde osmosebehandelingen.

Rainbow Jachtschilders van Holland Sailing en Euro Sailing in Workum (Bavaria Yachts) de striping op deze schepen is gepattenteerd

u kunt uw schip laten spuiten in prachtige kleuren

Osmosebehandelingen

Osmose is een ‘polyesterziekte’ die al heel lang bestaat en die nog altijd niet helemaal onder controle is. Wel is de osmosebehandeling steeds beter ontwikkeld tot een onderwaterschild wat in veel gevallen beter is dan de oorspronkelijke gelcoat van het schip. Osmose wordt op twee manieren vastgesteld: visueel en door middel van een meting. Voor zo’n osmose onderzoek kunt bij ons terecht. De osmosebehandeling volgt in twee fases: eerst wordt de gelcoat van het onderwaterschip verwijderd. Het laminaat moet nu drogen. Na het drogen wordt een nieuw onderwatersysteem met de spuit aangebracht. Bij de vakman worden het droogproces en de opbouw van het nieuwe systeem ondersteund en gecontroleerd door de fabrikant Sikkens of International. Vakman en fabrikant geven dan ook een goede garantie af voor het nieuwe systeem. Een goede reden om de werkzaamheden door een erkend vakbedrijf uit te laten voeren ! Een osmosebehandeling laat je niet zomaar uitvoeren. Daarvoor is de ingreep te groot. U bent van harte welkom om de behandeling in alle rust met ons door te spreken. Er zijn technieken om het ‘droogproces’ van het laminaat aanzienlijk te versnellen. Een ervan is het HotVac-systeem. Behandelen met HotVac kan op locatie in Warns worden uitgevoerd.