Stralen en coaten van jachten en schepen

Het stralen en coaten van (stalen) schepen kunnen wij niet voor u verzorgen op het Johan Friso Bedrijvenpark in Warns. Maar wel in de buurt. In Bakhuizen (ca 20 min. rijden) staat een professioneel straal- en coatingbedrijf. Omdat het logistiek heel eenvoudig is om een schip op het Johan Friso Bedrijvenpark op een trailer te kranen en het schip daarna naar de straler te vervoeren, zijn er al een groot aantal schepen via deze route in Bakhuizen behandeld. Door de beperkte afstand drukt het transport van het schip niet zwaar op de begroting. Het is een modern bedrijf wat veel ervaring heeft in de jachtbouw. Het werkt met moderne productieprocessen en door grote verffabrikanten ondersteunde coatingsystemen.

Op het moment dat een schip gezandstraald en gecoat terugkomt in Warns is het werk nog niet gereed. Vaak volgt er nog plamuur- en/of schilderwerk. Daar kunt u weer terugvallen op de mogelijkheden op het Johan Friso Bedrijvenpark. Wij kunnen het schip voor u opbokken op het terrein of naar de schilder vervoeren voor verder schilderwerk. Het schip kan weer te water als het helemaal klaar is.

Zodra de oorzaak van de schade (in dit geval electrolyse) is vastgesteld en verholpen kan het schip naar de straler voor reparatie.

Inmiddels heeft de straler het onderwaterschip van de grundel gestraald en voorzien van een nieuw coatingsysteem.